Temperaturoversikt med Tellstick

Det kan være greitt å ha kontroll på kva temperaturar ølet blir utsatt for. Dette går muligens inn under kategorien «kjekt og ha», men er likevel særs stilig. Følgande har blitt brukt for å få dette opp å kjøre:

Her følger et par bilder frå oppsettet.

Switchking på iPad - oversiktsbilde.

Switchking på iPad – oversiktsbilde.

Tellstick Duo

Tellstick Duo

Gjærsingstemperatur siste 24 timar.

Gjæringstemperatur siste 12 timar.

Temperaturgivar med ekstra følar inne i kjøleskapet.

Temperaturgivar med ekstra følar inne i kjøleskapet.

Swithking fungerer vel så bra på iPhone.

Switchking fungerer vel så bra på iPhone.

iPad på veggen

iPad på veggen

4 tanker om “Temperaturoversikt med Tellstick

 1. Kristoffer

  Hei,

  Jeg kjører for tiden tilsvarende oppsett, med stort sett samme utstyret.
  Det jeg lurer på; Jeg har hatt problemer med at mine temperatursensorer plutselig velger å ikke rapportere verdier til min tellstick duo. Dette kan medføre at frysen blir skrudd på, da temperaturen overstiges, og fortsetter da tellstick ikke mottar nye verdies fra temperaturmåleren.

  Har dere funnet noen løsning på dette? Det jeg ser for meg å gjøre nå, er å kjøre to sensorer med forskjellige regelsett. På den måten har jeg en backup dersom en av sensorene feiler.

  Svar
 2. admin Innleggsforfatter

  Hei!

  Jeg hadde litt problem med dette tidligere. Men nå kjører jeg Switchking-serveren på en Windows-server, og det oppleves mye bedre. Har også erfart at temperatursensorene fra Teknikmagasinet er noe mer stabile enn de på Clas Ohlson.

  Jeg bruker det kun for temperaturlogging, så for meg er det ikke så kritisk. Har en UT-200 termostat for å regulere temperaturen på kjøleskapet.

  Svar
 3. Øyvind A. Espnes

  Heisann!

  Jeg har noe lignende, men bruker en transiver som heter rfxtrx i stedet for Tellstick. Den Esic temperaturmåleren… Går den kun opp til 70 grader?

  Svar
 4. admin Innleggsforfatter

  Heihei!
  Eg bruke kun temperaturfølaren til å vise gjæring- og modningstemperatur. Men under produktinformasjon står det som du seier at det støtter opp til 70 grader. Kan vel kanskje akkurat fungere til mesking.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *